Persze ők mentalevelet nem tettek rá, de anélkül is gyerekkorom egyik legkedveltebb epres édessége volt.
Hozzávalók:
40 dkg eper
4 tojásfehérje
kb. 3 ek. porcukor (ízlés szerint)
2 vaníliás cukor
pár csepp citrom
csipet só
Az epret egy villával szétnyomkodom és szűrőbe teszem, hogy a leve lecsurogjon. Ez azért fontos, mert különben a sok eperlé eláztatja a habot.
A csipet sóval és néhány csepp citromlével felverem a habot. Ha már majdnem tökéletes, elkezdem apránként hozzáadni a cukrokat. Óvatosan belekeverem a szétnyomott epret.
Megkóstolom és ha kell, még cukorral, citrommal ízesítem.
Üvegtálkába kanalazom és eper darabokkal, mentalevéllel díszítem. Hűtőben jól lehűtöm. Érdemes hamar megenni mert, ha sokáig áll, levet ereszt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.