Ízes, ropogós rántott csirkecomb egy kis mákkal megbolondítva. Érdemes kipróbálni, ha változatosságra vágyunk!
Hozzávalók:
csirkecomb
tojásfehérje
zsemlemorzsa
szemes mák
só
olaj
a körethez:
bármilyen süthető zöldség
grill zöldség fűszer
olaj
A combokat besózom, és félreteszem. Lehet fűszerezni ízlés szerint, én most csak sót tettem rá.
Amíg pihen a husi, felszeletelem a zöldségeket, a céklát és a krumplit kicsit előfőzöm. Az összes zöldséget egy olajjal megspriccelt tepsibe teszem, és megszórom a fűszerkeverékkel. Ez is állhat egy kicsit, hogy a zöldségek jól átvegyék a fűszer ízeit. Még megspriccelem egy kis olajjal, aztán mehet a sütőbe, grillezéssel 180-200 fokon sütöm.
A panírozáshoz a tojásfehérjét felverem, a zsemlemorzsába mákot szórok. Ne sajnáljuk belőle, nagyon finom lesz tőle a panír. A fehérjébe, majd a mákos morzsába forgatom a combokat, és jól rányomkodom a panírt.
A szokásos módon serpenyőben vagy sütőben is megsüthető.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.