Illatos, bazsalikomos sült hús, színes körettel.
Hozzávalók:
60 dkg sertéscomb szeletelve
bazsalikom
liszt
olaj, só
a körethez:
12 db parázsburgonya
8 db koktélparadicsom
20 dkg fagyasztott zöldbab
10 dkg feta sajt
1 tojás
4 ek. tejföl
2 ek. liszt
5 dkg vaj
bazsalikom, só, bors
olaj
A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, megszórom bazsalikommal és olajjal megspriccelem. Egy-két órára félre teszem, vagy még előző este elkészítem. Sütés előtt a szeleteket meghintem liszttel, hogy finom,ropogós kérget kapjanak. Mindkét oldalát szép pirosra sütöm, majd kevés vizet öntök alá és puhára párolom.
A krumplit és a zöldbabot vízben félpuhára főzöm. A tojás sárgáját összekeverem a tejföllel, a liszttel, beleteszem a fűszereket és a felvert tojásfehérjét. Felolvasztom a vajat, és ha kihűlt, azt is hozzákeverem. A sajt nagy részét (néhány kockát félreteszek a tetejére) összetöröm, és azt is hozzáadom.
Egy jénait olajjal megspriccelek, majd beleöntöm a tojásos szószt. Ebbe ültetem a krumplit, a paradicsomot, a babot, még jól meghintem bazsalikommal, borssal, és mehet a sütőbe 200 fokra. 10-20 perc, amíg a szósz megkocsonyásodik, és minden megpuhul. Most még rászórom a félretett sajtkockákat, és egy pár percre visszateszem (akár grillezni is lehet), hogy szép színt kapjon a teteje. Friss bazsalikommal díszítem.
Mire kész, fantasztikus illatok töltik be a konyhát.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.