Azoknak ajánlom, akik nyersen is szeretik a zellert.
Hozzávalók:
50 dkg zeller
1 szál szárzeller
½ doboz darabolt ananászkonzerv
1 piros, savanykás alma
5 dkg dió
1 dl tejszín
kb. 2 tk. méz
citromlé
só, fehér bors
A zellert megtisztítom, 2-3 mm-es karikákra vágom, majd kis gyufaszál méretűre aprítom. Az almát kicsit nagyobb darabokra vágom, és mindkettőt azonnal meglocsolom citromlével. Felkarikázom a szárzellert is, és az egészet az ananásszal együtt egy tálba teszem.
A tejszínt mézzel, citromlével, sóval, borssal ízesítem, az alapanyagokra öntöm és jól átkeverem.
A diót durvára vágom, és a salátára szórom.
Egy órára hűtőbe teszem, hogy a finom ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt megint átkeverem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.