Fűszeres, csípős, ropogós szárnyak.
Hozzávalók:
3 pulyka szárny (+ volt egy csirkemellem is)
kentucky fűszerkeverék
1 darabos paradicsom konzerv
2-3 paradicsom
olívaolaj
1 tk. méz
1 dl sör
só, bors, rozmaring
A pulykafűszert pár kanál olajjal elkeverem, hogy jól kenhető legyen. A húst jó alaposan megkenem vele, és néhány órát pihentetem, vagy még előző este bepácolom.
Fóliával lefedett tepsiben kevés olaj és víz hozzáadásával, 200 fokon sütöm, amíg megpuhul. Utána a fóliát leveszem, mézes sörrel megkenem, és szép pirosra sütöm.
Közben a paradicsomokat apróra vágom, és kevés olajon átsütöm, majd hozzá adom a konzervet is és együtt felforralom. Sóval, borssal, rozmaringgal fűszerezem, mézzel édesítem, ha kell.
Rizs, bulgur, krumplipüré vagy bármilyen saláta jól illik hozzá.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.