Egy sajttortában nem lehet csalódni.
Hozzávalók:
25 db győri zabkeksz
8 dkg vaj
35 dkg mascarpone
20 dkg cukor
2 tojás
2 dl tejföl
1 citrom héja
só
4-5 ek. áfonyalekvár
15 dkg áfonya (fagyasztott)
1-2 ek. cukor
citromlé
A meglangyosított vajat összekeverem az apróra tört zabkeksszel, és egy tortaformába nyomkodom úgy, hogy legyen egy kis pereme is.
A mascarponét simára keverem, majd egyenként hozzáadom a tojásokat. Apránként belekeverem a cukrot, a tejfölt, a citromhéjat meg a csipet sót is. A tésztára öntöm, elsimítom, és 160 fokon sütöm, amíg szép színt kap.
Egy lábasban felmelegítem a lekvárt és az áfonyát. Ízlés szerin cukorral, citromlével ízesítem.
Ha minden kihűlt, a torta tetejére kanalazom az áfonyás keveréket.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Szilvia Kövesiné Csiba 2019.12.31. 11:46:03
Annikka 2020.01.01. 07:33:15
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal