Egy nem szokványos töltött dagadó.
Hozzávalók:
1 dagadó
sertéssült fűszersó, őrölt kömény
olaj
a töltelékhez:
1 kis fej lilakáposzta
1 kis fej hagyma
só, bors, kömény
cukor, ecet
A húst kívül, belül alaposan bedörzsölöm a fűszersó és a kömény keverékével, és kicsit pihentetem.
A töltelékhez olajban kevés cukrot karamellizálok, megpirítom rajta a hagymát, majd hozzáadom a felszeletelt káposztát. Sóval, borssal, köménnyel, ecettel, cukorral ízesítem, és félpuhára párolom.
Ha már nem forró a káposzta, jó szorosan megtöltöm vele a dagadót. Hústűvel összetűzöm a nyílást, és mehet a tepsibe. Olajat, vizet öntök alá, alufóliával befedem, és 200 fokon sütöm, időnként locsolgatom.
Ha már puha a hús, leveszem a fóliát, és pirosra sütöm.
Mire elkészül nagyon jól átjárják egymást az ízek.
Igazán szépen szeletelni csak hidegen lehet, akkor jól egyben marad a töltelék. Hidegtálon is jól mutat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.