Finom, pikáns (édes-savanyú, sós) recept, sok almával.
Hozzávalók:
60 dkg darált hús
1 tojás
1 nagy hagyma
6 db nagyobb alma (piros, zöld vegyesen)
só, bors, cukor
őrölt szegfűszeg, fahéj, szerecsendió
citromlé
ételsűrítő
olaj
A hagymát nagyon apróra vágom vagy lereszelem. Egy nagyobb serpenyőben, olaj és egy kevés víz keverékével puhára párolom.
A darált húst összekeverem a tojással, sóval, borssal ízesítem és hozzáteszem a párolt hagyma kb. egy negyedét. Kisebb golyókat formázok a masszából. Beleteszem a hagymás serpenyőbe és körben megpirítom.
Az almákat (egy fél zöld és egy fél piros kivételével) megpucolom és apróra vágom. Mehet ez is a serpenyőbe párolódni. A húsgolyókat a szélén körben elrendezem, az alma középen párolódik. Felöntöm annyi vízzel, hogy félig ellepje. Ízlés szerint lehet fűszerezni (só, bors, fahéj, szerecsendió, szegfűszeg, citromlé, cukor). Mi szeretjük a húsok mellé az édes, pikáns ízeket, így nem spóroltam a fűszerekkel. Nagyon finom lett.
Ha megfőttek a golyók és az alma teljesen pépes, egy kevés (kb. 2 kávéskanál) ételsűrítővel besűrítem.
A félre tett fél almákat héjastól cikkekre vágom és cukorral megkaramellizálom. Ez majd tálalásnál az almapüré tetejére kerül.
A köret most krumplipüré volt, de finom rizzsel, bulgurral is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.