Pillanatok alatt a család kedvence lett ez az egyszerű, gyors, olcsó és csodás ízű tészta.
Hozzávalók:
30 dkg metélt tészta
15 dkg lángolt kolbász
3 közepes fej lilahagyma
3 közepes sárgarépa
3 dl tejföl
2 kk. cukor
só, bors, 1-2 tk. köménymag
petrezselyem
A hagymát és a sárgarépát karikára, a héjától megfosztott kolbászt apró darabokra vágom.
Felteszem főni a tésztát.
Egy serpenyőben kevés olajon megkaramellizálom a cukrot, majd beleteszem a hagymát és a répát. Sózom, borsozom, hozzáadom a köménymagot is és megszórom petrezselyemmel.
Ha megpuhult a répa, mehet bele a kolbász. Néhány percig együtt pirítom, nem kell sokáig, nehogy kiszáradjon.
Felöntöm a tejföllel, ha kell még ízesítem, és szórok rá még petrezselymet.
Csak mielőtt a tányérokra szedem, akkor keverem össze a ragut a tésztával, mert gyorsan felszívja a szószt.
Remek kiegészítője a kovászos uborka.
½ óra alatt kényelmesen elkészül és fantasztikusan finom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.