Mindössze fél órát kell a konyhában töltenünk, és egy nagyon finom, egyszerű, gyors ételt tálalhatunk.
Hozzávalók:
4 db sárgarépa
3 db fehérrépa
1 közepes zeller
kis darab kelkáposzta
1 hagyma
50 g bacon
3 szál debreceni
olaj
só, bors, kömény
petrezselyem
A hagymát felkarikázom, a többi zöldséget ( a képeken látható formára) kis lapocskákra szeletelem és megszórom a fűszerekkel. Ne spóroljunk a köménnyel, jó, karakteres ízt ad az ételnek. Felszeletelem a debrecenit is. Egy olajozott serpenyőben, gyakran megkeverve lepirítom az egészet. Néhány perc alatt fantasztikus ízek oldódnak ki a raguból. Ezután felöntöm egy kevés vízzel és puhára párolom. Annyi lé maradjon rajta, hogy jó szaftos legyen a ragu. Ha nem elég sűrű, kis liszttel lehet sűríteni. Petrezselyemmel díszítem.
Most zsemlegombóccal készült, de ha kevés az időnk, tésztával, rizzsel, bulgurral is nagyon finom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.