Csodás ízek kavalkádja, nagyon egyszerűen.
8 szelet karaj (csont nélkül)
4 db körte
2,5 dl sör
2 tk. balzsamecet
só, bors, rozmaring
2-3 tk. cukor
1 ek. ételsűrítő
olaj
A karaj szeletek oldalát picit bevágom, hogy sütésnél ne ugorjanak össze, majd gyengén klopfolom. Sózom, borsozom, meghintem rozmaringgal. Egy serpenyőben, kevés olajon pár perc alatt mindkét oldalát szép pirosra sütöm.
Kiveszem az edényből és egy tálban melegen tartom.
A serpenyőbe, ha szükséges öntök még egy kis olajat és a cukrot megkaramellizálom benne. Hozzáadom a vékony szeletekre vágott körtét és nagy lángon, csak addig sütöm, amíg szép színt kap.
Most a körtét veszem ki a serpenyőből és a hús megy vissza. Felöntöm a sörrel, teszek bele egy ág friss rozmaringot, és puhára párolom. Hideg vízben feloldott ételsűrítővel besűrítem a levét, balzsamecettel ízesítem és hozzáteszem a körtét is. Jól átmelegítem, és már kész is.
Krumplipüré, rizs vagy bulgur nagyon jó hozzá.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.