Finom üde ízével és színével egy kicsit még visszaidézi a nyarat.
Hozzávalók:
3 egész csirkemell (csont és bőr nélkül)
2-3 ek. grillcsirke fűszerkeverék
4-5 ek. olíva olaj
salsához:
1-1 sárga, piros, zöld kaliforniai paprika
2 közepes paradicsom
1 kisebb lilahagyma
grillzöldség fűszerkeverék
2 ek. olíva olaj
3 dl húsleves alaplé
2 tk. étkezési keményítő
csipet cukor
parázsburgonya
Az olajban elkeverem a fűszerkeveréket, és jól bedörzsölöm vele a pipimelleket. (Lehet egészben hagyni vagy vastagabb szeletekre vágni.) Pihentetem legalább fél órát.
A zöldségeket falatnyi kockákra vágom és megszórom a zöldséges fűszerrel.
Egy serpenyőben az olajon átpirítom a zöldségeket, majd felöntöm az alaplével. Fedő alatt megpárolom, csak annyira, hogy még roppanós maradjon. A keményítőt kevés vízben feloldom és azzal sűrítem a zöldségkeveréket. Egy csipet cukor nem árt bele, harmonizálja az ízeket. A végeredmény egy nagyon finom, selymes szósz, roppanós zöldségekkel.
A befűszerezett melleket grillserpenyőben szép pirosra sütöm, a zöldséges keverékkel és apró sült krumplival tálalom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.