mert már nagyon hiányzik a tavasz.
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
3 sárgarépa
½ póréhagyma
5 dkg kockázott bacon
5 dkg reszelt sajt
olaj
só, bors
Egy serpenyőben kicsit kiolvasztom a bacon zsírját, majd kiveszem és félreteszem. A kiolvadt zsíron megdinsztelem a felkarikázott pórét. Ha már kapott egy kis színt, beleteszem a brokkolit és a szintén felkarikázott répát. Sózom, borsozom, és lefedve együtt puhítom. Ha szükséges, pici vizet adok hozzá.
A kész zöldséget egy jénaiba vagy cseréptálba teszem, megszórom a baconnal és reszelt sajttal.
200 fokon sütöm, míg ráolvad a sajt és kap egy kis színt.
Bármilyen hús mellé nagyon finom, színes, látványos köret, de vacsoraként is megállja a helyét.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.