Hozzávalók:
sok-sok friss zöldség, tetszőleges mennyiségben:
újkrumpli, édesburgonya, sárgarépa, fehérrépa, zeller, gomba, sárga és zöld hüvelyű bab, lilahagyma, brokkoli
egy kevés kockára vágott bacon (kihagyható, de kár lenne, mert fantasztikus ízt ad)
rozmaringpor és friss ág
só, bors
olaj
A zöldségeket megtisztítom, kis hasábokra vágom.
A szalonnát a tepsiben kicsit átpirítom, majd rápakolom a zöldségeket. Megszórom sóval, borssal, rozmaringgal, meglocsolom egy kis olajjal és jól átforgatom, majd szépen elrendezem az egészet. Rádobok egy kis friss rozmaring ágat is. Kevés vízzel megspriccelem, és 220 fokos sütőben sütöm, amíg megpuhul és egy kis színt kap.
Sajtmártást készítettem hozzá.
A sokféle zöldség csodás élményt eredményez. Köretnek is kiváló, de mi most főételnek ettük egy hús mentes
napon. Tökéletesen elég volt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal